Nieuws  15 juli 2021

Een beetje Oerol in Amsterdam tijdens Over het IJ

Op dit moment is het Over het IJ Festival in Amsterdam in volle gang.

Op dit moment is het Over het IJ Festival in Amsterdam in volle gang. Op het Over het IJ Festival zijn de werken van een aantal makers te zien die een sterke band hebben met Oerol. Wat dacht je bijvoorbeeld van Bart van de Woestijne (Joop Mulder Plak winnaar) en Johannes Bellinkx?

Vergeet vooral ook niet een kijkje te nemen bij de makers van het Oerol Atelier: Lunatics and Poets, Diederik Kreike, Nora Ramakers.

Een beetje Oerol in Amsterdam tijdens Over het IJ

Bart van de Woestijne - OXYGEN DEBT

Durf jij naar de grenzen van je lichaam te fietsen?

Gedurende een uur motiveert een onvermoeibare fitnesscoach je om fysiek en mentaal alles uit jezelf te halen. Hoe harder we fietsen, hoe dichter we bij de zweterige werkelijkheid komen dat het lichaam niet altijd doet wat we willen. Durven we ons lichaam ook te zien als een herinnering aan onze tijdelijkheid, onze hartslag als hetgeen wat ons aan deze aarde bindt?

In een tijd waarin maakbaarheid en vooruitgang centraal staan, biedt Werkplaats van de Woestijne een troostrijk en zacht perspectief op onszelf en elkaar: als mensen die langzaam, heel langzaam, tot stilstand komen.

Koop HIER je tickets.

Johannes Bellinkx - Continuum

Laat het onderscheid tussen wat je ziet, hoort en voelt verdwijnen binnen de kaders van Continuum: een installatie die je alles als één doorgaande beweging laat ervaren

Op het grensvlak van theater, beeldende kunst en film bevraagt Johannes Bellinkx hoe we de wereld om ons heen waarnemen. Stap in de immersieve installatie Continuum, laat de werkelijkheid die je kent achter en wordt meegevoerd naar een andere dimensie. Terwijl jij beweegt kijk je naar een ruimte die, net als jij, continu in beweging is. Alle zintuigen worden aangesproken door het licht, het geluid en de beweging. Het onderscheid tussen wat je ziet, hoort en voelt verdwijnt. Continuum nodigt je uit alles als een grote beweging te ervaren. Een beweging die ver buiten onze menselijke kaders begint en eindigt, of misschien wel nooit ophoudt. Johannes Bellinkx is nog tot en met 18 juli 2021 te zien op Over het IJ.

Koop HIER je tickets.


Het Atelier: Lunatics and Poets, Diederik Kreike, Nora Ramakers

Met een IJ-Tour kun je coronaproof, in kleine groepen, voor het eerst sinds lange tijd, de nieuwe verhalen van nieuw talent weer ervaren. Je verzamelt je, met je tourgroep, in het festivalhart van Over het IJ Festival. Onder begeleiding van een gids loop je naar de locaties waar de makers hun laatste werk tonen.

In deze tour zie je Het Atelier / Oerol & Over het IJ: Lunatics and Poets, Diederik Kreike, en Nora Ramakers.

Koop HIER je tickets.

Deel deze pagina