Nieuws  1 oktober 2022

Dries Verhoeven met nieuwe voorstelling En route! op Oerol Festival 2023

Afgelopen week kwam Dries Verhoeven voor een locatiebezoek naar Terschelling. De geroemde theatermaker maakt installaties, performances en happenings in musea, op locatie en in de openbare ruimte van een stad.

Op de grens tussen performance- en installatiekunst zet Dries Verhoeven de verhoudingen tussen toeschouwers, performers, alledaagse werkelijkheid en kunst op scherp. Eerder waren Fare Thee Well! (2013) en Guilty Landscape #2 (2017) van Dries Verhoeven te zien op Oerol Festival.

Op Oerol Festival 2023 ben je getuige van de voorstelling En route! van Dries Verhoeven, waarin hij een ongebruikelijk pad bewandelt. En route! bevraagt het beeld van een Afrikaanse exodus, van groepen Afrikanen die nu of in de nabije toekomst in groten getale onderweg (zullen) zijn naar Europa. In het publieke debat komt dat beeld regelmatig voorbij, niet zelden als spookbeeld.

Samen met een Afrikaanse choreograaf en performers wil Dries dit beeld onderzoeken. De performers bevinden zich vér van Terschelling in Lagos, Nigeria. Wat zegt dat visioen van een aankomende exodus over onze blik op onszelf, op Europa en op onze relatie tot Afrika? Zijn deze mensen toekomstige vluchtelingen? Of zijn het ook onze toekomstige ziekenverzorgers, onze bedpartners, onze leiders?

Meer over Dries Verhoeven

Deel deze pagina