Nieuws  24 juni 2019

Dit was Oerol 2019

Tien dagen lang veranderde Terschelling in een podium voor theater, muziek, Pop-up performances en expedities tijdens Oerol 2019.

Kantelende perspectieven

Oerol liet dit jaar de vergezichten, de perspectieven van de makers, en ook hun zorgen en hoop voor de toekomst zien. Centraal stond de zoektocht van kunstenaars die op Terschelling de ruimte vonden om te onderzoeken, te creëren en te presenteren. Bezoekers werden uitgedaagd hun eigen inzichten tegen het licht te houden.

Thema’s van vandaag en morgen

Wie tussen 14 en 23 juni naar Terschelling afreisde werd vanaf de boot begroet met uitzicht op een opvallende, rode dome op de Noordsvaarder. De dome herbergde tijdens Oerol talkshows en voorstellingen van het Nieuw Utrechts Toneel. Op de laatste festivaldag presenteerden De Futuristen er hun manifest voor de toekomst en sloten de Oerolgangers het festival af op de Betonning en bij de dome op de Noordsvaarder.

Terug- en vooruitblik

Ruim 50.000 mensen bezochten het festival. Zij brachten de afgelopen tien dagen gezamenlijk ruim 400.000 bezoeken aan voorstellingen, muziekacts, Pop-up performances en expedities. Er werden 110.459 tickets verkocht en voorstellingen hadden een 90% bezettingsgraad. De organisatie schat in dat er ten opzichte van 2018 een lichte stijging is in het aantal mensen dat voor het eerst op Oerol was.

Even praktisch

Geld op de betaalpas
Tijdens Oerol was het mogelijk om met de Oerol betaalpas te betalen. Vanaf 24 juni 2019 tot 1 september 2019 kun je via Mijn Knip Online het resterende bedrag terug krijgen.

Teek care

Als je op Oerol was, ben je waarschijnlijk veel buiten geweest. Controleer jezelf daarom goed op teken. Via de website van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu vind je meer informatie.

Lost & Found

Ben je tijdens Oerol iets verloren of heb je iets gevonden? Dan kun je dit voorwerp via www.verlorenofgevonden.nl registeren. Alle voorwerpen worden geregistreerd op de website van de gemeente: www.terschelling.nl.

Verkoop festivalbandjes

In het verleden was het mogelijk om vanaf de laatste Oerol-dag een festivalbandje met gereduceerd tarief voor het volgende jaar aan te schaffen. Dit is dit jaar niet mogelijk. Over de verkoop van festivalbandjes voor Oerol 2020 communiceren wij via deze website, onze sociale media en de verschillende nieuwsbrieven.

Meer informatie? Bekijk ook: veelgestelde vragen over Oerol.

Deel deze pagina