Nieuws  31 oktober 2019

Dit was Het Atelier 2019

In 2019 waren Marinke Eijgenraam, Warre Simons en Igor Vrebac de makers van Het Atelier. Het is nu tijd voor een terugblik op hun proces van het afgelopen jaar.

Voor Het Atelier, het traject voor talentontwikkeling van Oerol en Over het IJ Festival, nodigen we jaarlijks makers uit om hun eigen theatertaal te onderzoeken op locatie. Gedurende een jaar ontwikkelen de makers een blauwdruk van nieuw werk dat zij aan publiek laten zien op Terschelling en op de NDSM-werf in Amsterdam.

In 2019 waren Marinke Eijgenraam, Warre Simons en Igor Vrebac de makers van Het Atelier. Zij werden aangedragen door drie partners in talentontwikkeling: Schweigman&, Kameroperahuis en De Nieuwe Oost. Zij presenteerden hun werk tijdens Oerol in een route en op Over het IJ Festival zowel in een route als los van elkaar.
Het is nu tijd voor een terugblik op hun proces en dat hebben we heel makkelijk voor je gemaakt.....

Podcasts en video's vertellen het verhaal


Onderdeel van de route was een serie podcasts waarin de makers elkaar interviewen over elkaars maakproces. In de podcasts vertellen de makers onder meer over hun onderzoek in het vertalen van hun concept naar de natuurlijke omgeving van Terschelling en de stedelijke context van de NDSM Werf. Download de podcasts en luister mee met Marinke, Warre en Igor.

Ook heeft iedere maker het proces toegelicht in een mooie video. Je vindt ze verderop op deze pagina.

Binnenkort maken we bekend wie de makers zijn van Het Atelier in 2020. Houd hiervoor onze website en socials in de gaten.

Wil je Het Atelier steunen met een donatie of legaat? Dat kan via het Fonds Atelier Oerol. Hier lees je alles over dit unieke fonds voor talentontwikkeling.

foto: Nichon Glerum

Marinke Eijgenraam vroeg zich in haar werk In Ogen- schouw - een bedrieglijke belofte tot gronden af of de echte, tastbare wereld nog wel tot haar doordringt in een wereld van gedachten, impulsen en constante prikkels.

foto: Nichon Glerum

Bekijk de video van Marinke Eijgenraam.

In HimmelhochjauchzendzumTodebetrübt onderzocht Warre Simons de kracht en betekenis van verhalen. Hoe verhouden de grootse en meeslepende verhalen van onze gefantaseerde helden zich tot de prozaïsche werkelijkheid van ons eigen alledaagse leven?

Foto: Nichon Glerum

Bekijk de video van Warre Simons.

In Evolution, baby! onderzocht Igor Vrebac samen met twee performers en een artistiek team onze relatie tot de natuurlijkheid van seks. Hoe verhouden wij ons tot de eeuwigdurende hofmakerij van Moeder Natuur?

Foto: Nichon Glerum

Bekijk de video van Igor Vrebac.

Deel deze pagina