Nieuws  14 april 2022

De vier Oorden van Oerol Festival

Een deel van de programmering wordt dit jaar verspreid over sfeervolle Oorden: vier centrale ontmoetingsplekken waar concerten, performances, storytelling, talks en horeca samenkomen.

De Oorden zijn grotere terreinen of intieme locaties: de Betonning, Club W, de Luwte en Om Oost. Alle Oorden zijn toegankelijk met een festivalbandje.

Koop je festivalbandje

de Betonning
Ook dit jaar is de Betonning tijdens Oerol Festival weer dé ontmoetingsplek van West-Terschelling. Hier ontdek je elke dag een mix van opzwepende livemuziek en dj’s met smaakmakende collecties. Ook onderdeel van de Betonning is de Serre, een podium voor nieuwe kunsten, talks en opkomende artiesten. Dans met het zand tussen je tenen en plof na afloop lekker op een bankje met een drankje.

Geopend op vrijdag 10 juni t/m zaterdag 18 juni van 14:00 uur tot 21:00 uur. Zondag 19 juni van 12:00 uur tot zonsondergang.


Club W
Rookmachines, performers en glitters. Op het terrein van de Westerkeyn ontstaat dit jaar een club waar je elke avond danst tot middernacht. In Club W vieren we de Westerkeyn, dat jarenlang een bruisend Festivalhart van Oerol was. Het terrein is nu verkocht en krijgt een recreatieve bestemming. Club W is geïnspireerd op legendarische clubs uit de jaren zeventig en tachtig, waaronder Studio 54 in New York. In Club W vier je feest en word je omringd door de meest excentrieke nachtdieren. Tenminste, als je überhaupt binnenkomt met zo’n knettergek deurbeleid…

Geopend op vrijdag 10 juni en 17 juni en zaterdag 11 juni en 18 juni van 21:00 uur tot 00:00 uur. Zondag 12 juni t/m donderdag 16 juni van 20:00 uur tot 23:00 uur.

Foto: Marleen Annema

de Luwte
In de Luwte ga je naar talks, intieme concerten en performances. Je ontdekt hier nieuwe geluiden in het bos en bent getuige van unieke samenwerkingen tussen artiesten uit uiteenlopende genres. Benieuwd hoe een elektronische act en een Braziliaanse percussiegroep samen klinken? In de Luwte is alle ruimte voor experiment. Je ziet optredens die je alleen hier kunt zien. Ook kun je in de Luwte terecht voor een hapje en een drankje.

Geopend op vrijdag 10 juni t/m zaterdag 18 juni van 9:30 uur tot 20:00 uur. Zondag 19 juni van 9:30 uur tot 14:00 uur.


Om Oost
Wat is het voedsel van de toekomst? Aan de oostkant van het eiland onderzoekt Oerol samen met voedselinnovatoren, chefs en kritische denkers of er een circulair, energieneutraal, inspirerend en toekomstbestendig terrein ontwikkeld kan worden. In het Oord Om Oost proef en ontdek je het eiland tijdens een smakelijk programma op een lokale markt én in de veldkeuken. ‘s Avonds kun je met een ticket plaatsnemen aan een 100 meter lange eettafel voor een bijzonder diner. met uitzicht over het Wad.

Geopend op vrijdag 10 juni t/m zaterdag 18 juni van 10:00 uur tot 18:00 uur.

Foto: Marleen Annema


Deel deze pagina