Nieuws  12 juni 2022

Alle voorstellingen Under Wetter van Tryater en Ivgi&Greben geannuleerd

Vandaag hebben de gezelschappen moeten besluiten om alle uitvoeringen van hun gezamenlijke voorstelling Under Wetter op Oerol Festival te annuleren. Dit in verband met een covid 19-uitbraak binnen de cast.

De dag na een geslaagde première voor eilanders op donderdagavond 9 juni, bleek dat enkele spelers en dansers positief testten op corona. Deze castleden zijn meteen in quarantaine gegaan en er werd direct gezocht naar een oplossing. De voorstellingen op vrijdag- en zaterdagavond werden noodgedwongen geannuleerd, maar ondertussen werden vervangende spelers naar Terschelling gehaald en ingewerkt. Het streven was een hervatting van de voorstelling op zondagavond 12 juni.

Vandaag bleek echter dat er nog meer spelers positief te zijn. Valentijn Fit, zakelijk leider van Tryater: “Het is vreselijk verdrietig dat we nu voortijdig moeten stoppen. Zeker na alle inspanningen op het gebied van voorbereiding, opbouw en repeteren op de nieuwe locatie. Maar het is niet realistisch om te denken dat we voor het einde van Oerol weer op volle sterkte kunnen spelen.” Under Wetter speelde voor Oerol al succesvol op de ijsbaan van Wergea. Alles en iedereen werd voor Oerol verplaatst naar Terschelling. Amarins Geveke, zakelijk leider Ivgi&Greben: “We zijn met een grote groep mensen aanwezig op het eiland. De focus is nu duidelijk verschoven van proberen te redden van de voorstelling naar de gezondheid en onze zorg voor onze medewerkers.” Tatiana Pratley, artistiek leider Tryater en regisseur van het stuk: “We dachten en hoopten dat corona achter ons lag. Het is ontzettend jammer om te constateren dat we er nu toch flink door getroffen zijn. We nemen nu ons verlies en zorgen ervoor dat iedereen weer helemaal fit is voor de tweede speelperiode in Wergea, vanaf 28 juni.”

Foto: Nichon Glerum

Degenen die online al kaarten kochten voor Under Wetter krijgen binnen 15 dagen automatisch hun geld terug. Diegenen die bij een servicepunt een ticket hebben gehaald kunnen terecht bij het servicepunt.

Van Tryater is nog wel de audio-installatie Snackgelok te zien. De levensgrote patatbakjes staan op festivalterrein Om Oost en zijn toegankelijk met festivalbandje. Daarnaast is er een Under Wetter Kuierferhalen-wandeling uitgezet vanaf de ijsbaan in Hoorn, te lopen met een gratis app.

Deel deze pagina