Praktisch

Voor het eerst naar Oerol?

Oerol is zo geregeld! Dit is wat je moet weten zodat je goed voorbereid naar jouw allereerste Oerol gaat.

Oerol volgt de ontwikkelingen en overheidsmaatregelen rond het coronavirus op de voet. Voorlopig gaan we ervan uit dat het festival door kan gaan. De info op deze pagina is echter onder voorbehoud.

Voor alles een eerste keer

Er is natuurlijk een kans dat je nog nooit op Oerol bent geweest. Omdat een eerste keer altijd nieuw is, hebben wij voor jou een overzicht gemaakt van de belangrijkste zaken zodat je meteen als een ware Oerol-expert Terschelling betreedt.


Jouw stappenplan

 • Het allerbelangrijkste: Oerol is dit jaar van vrijdag 12 tot en met zondag 21 juni, noteer deze 10 dagen dus in je agenda.
 • Wil je ook al zeker zijn van een aantal voorstellingstickets? Er is nu de Oerol Theaterbundel. Je leest er alles over op deze pagina.
 • Je kunt ook een los festivalbandje kopen. Dit geeft toegang tot meer dan 140 ervaringen die je alleen op Oerol vindt. Hier vind je meer info.
 • Spoiler alert: Terschelling is een eiland! Weet je al wanneer je wilt gaan? Boek dan alvast je boot bij rederij Doeksen. Je kunt je ticket tot een half uur voor vertrek kosteloos online omboeken.
 • Thuis slapen zit er dus niet in. Houd je van kamperen? Dit kan altijd. Dit hoef je niet te reserveren (kan wel). Er zijn meerdere verhuurders en campings op het eiland die kampeerarrangementen aanbieden. Meer informatie vind je verderop op deze pagina.
 • Iets meer comfort? Wacht dan niet te lang met boeken. Kijk bijvoorbeeld eens bij VVV Terschelling. Ook komt er tussendoor accommodatie vrij in verband met annuleringen. Zoek bijvoorbeeld op #oerol of #oerol2020 op Instagram en Facebook.
 • Oerol is hélemaal ingesteld op fietsen. De fietsenverhuurders weten ervan :) Meestal kun je gewoon last minute een fiets huren bij de haven of elders op het eiland. Wil je helemaal zeker zijn van een fiets? Maak dan een reservering.

Belangrijke data

 • Eind april zetten we het volledige programma van 2020 online en zie je wat Oerol dit jaar voor jou in petto heeft. Volg ons op Insta en je weet alles als eerste!
 • Vanaf dinsdag 26 mei om 20:00 uur kun je voorstellingstickets kopen. Tijdens het festival kun je op het eiland altijd nog kaarten kopen in de dagverkoop. Oerol is dus nooit helemaal van tevoren uitverkocht. Dit jaar gaan we volledig over op e-tickets. Dat betekent dat je vanuit je tentje of vanaf het terras je voorstellingstickets kan reserveren.
 • Vrienden van Oerol kunnen al op woensdag 20 mei meedoen met onze Vriendenvoorverkoop. Ben je nog geen Vriend van Oerol? Hier lees je alles.

Wil je vanaf nu geen nieuws meer missen? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief. Scroll helemaal naar het einde van deze pagina en vul je emailadres in!

Festivalbandje + voorstellingstickets = Theaterbundel

We zijn hartstikke trots op ons festivalprogramma. Maar we snappen dat het voor jou niet altijd even makkelijk is om een keuze te maken uit het enorme aanbod van voorstellingen en activiteiten.

Daarom hebben onze programmeurs Kees en Sabine speciaal voor jou drie Oerol Theaterbundels samengesteld. Zo hoef je niet meer te grasduinen door ons programma en ben je verzekerd van voorstellingstickets én festivalbandje.

Je kan de Theaterbundels nu al aanschaffen, ruim voordat onze kaartverkoop is begonnen. We weten namelijk heel erg zeker dat de gekozen voorstellingen bij jou in de smaak zullen vallen. De Theaterbundels zijn beperkt verkrijgbaar, zo zorgen we er voor dat er in de reguliere kaartverkoop nog voldoende kaarten beschikbaar zijn.
Op = op!
De samenstelling van de Theaterbundel staat vast en kanniet veranderd worden. Oerol neemt geen tickets terug als je de voorstellingen wilt wijzigen.

SPOILER-ALERT:

Iedereen die een Oerol Theaterbundel koopt, krijgt van ons een tiplijst vol -gratis toegankelijke - programmaonderdelen vóór het festival begint. Geef jouw Oerol een inspiratieboost met verrassingen die letterlijk of figuurlijk zomaar op je pad kunnen komen!

Elke Theaterbundel bestaat uit twee of drie voorstellingen. Ook inbegrepen is het Oerol Festivalbandje ter waarde van 36 euro. Hiermee heb je 10 dagen lang onbeperkt toegang tot al onze (vernieuwde!) festivalterreinen, muziek, Expedities en nog veel meer.

 • Bepaal de periode waarin jij Oerol gaat bezoeken.
 • Bepaal welk type bezoeker jij bent en welke Theaterbundel daar bij past.
 • Boek de Theaterbundel van jouw keuze!

Oerol loves CJP

Pashouders krijgen van Oerol een mooie korting op de Theaterbundel. Selecteer tijdens het bestellen de CJP-variant om jouw korting te pakken. Tijdens het bestelproces vragen we je om je CJP-lidmaatschap te verifiëren dus houd je gegevens bij de hand. Ben je onder de 30 en nog geen CJP-er? Klik hier en bestel gelijk jouw CJP-pas!

Doe mij maar de Zonnebril
Springvloed is voor mij perfect
Zoute Zeewind kan ik wel aan hoor!

Theaterbundel vervangt Oerol All-in

Jaarlijks kwamen zo’n 1250 bezoekers naar ons festival met Oerol All-in. Met ingang van 2020 bieden we deze reisoptie niet meer aan. We vinden namelijk dat het aanbieden van kampeerarrangementen niet tot de hoofdtaken van Oerol behoort. Beter gebruiken we deze energie om ons te focussen op het maken van het mooiste festival. En zo houden we ook veel meer tijd over om jou zo goed mogelijk door onze programmering te gidsen!

Gelukkig zorgen de Terschellinger partners van Oerol All-in er voor dat je nog steeds een kampeerarrangement kan boeken. We verwijzen je graag naar hen door voor het boeken van jouw (ingerichte) tent, fiets en boot. Samen met de Oerol Theaterbundel van jouw keuze ben je er dan helemaal klaar voor…

Bijkomend voordeel: je hebt veel meer vrijheid om wat eerder te komen of wat langer te blijven dan de Oerol festivalperiode alleen!

Boek nu je plek bij een van de volgende verhuurders of campings:

Camping de Kooi


Camping Cnossen


Camping Cupido

Primakamp tentenverhuurBluecampHet Oerol festivalbandje

Wil je zoveel mogelijk zelf regelen én Oerol beleven? Dan hebben wij het festivalbandje voor jou. De feiten op een rij:

 • Het festivalbandje biedt jou 10 dagen toegang tot meer dan 50 bands op de twee festivalterreinen, expedities, Pop-up performances, talkshows en nog veel meer Oerol.
 • Als je naar voorstellingen gaat die niet binnen het festivalbandje passen dan moet je daar apart een kaartje voor kopen.
 • Je kunt Oerol op en af met hetzelfde bandje. Stel je komt op maandag en donderdag een dagje langs, dan kan dit met hetzelfde festivalbandje.
 • We hebben nu ook dagbandjes, alleen te koop op het eiland. Hiermee kun je terecht op de festivalterreinen en bezoek je expedities (en dus niet bij theatervoorstellingen).
 • Houd er rekening mee dat bij het festivalbandje geen boottocht, verblijfplaats, fiets en voorstellingstickets in begrepen zijn.
Koop een festivalbandje

Hoe kom je op Oerol?

Oerol vindt altijd plaats op Terschelling (dat is het eiland tussen Vlieland en Ameland denk aan TVTAS uit groep 4). Je vertrekt met de boot vanaf Harlingen Haven. Om de voorpret zo groot mogelijk en je ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden raden we je stevig om met de Festivalbus te gaan. We hebben hen gevraagd om dit jaar op de superschone HVO diesel te rijden. Dit betekent een reductie van 85 % op de CO2-uitstoot reductie van dit toch al duurzame alternatief. Bijkomend voordeel: je ontmoet ook alvast mede Oerolgangers!

Reis je toch met de auto? We worden heel blij als je je auto vult met zoveel mogelijk medereizigers. Via het platform Toogethr kan je heel gemakkelijk autoplekken aanbieden en vinden. We hopen dat er alleen maar volle auto's naar Harlingen rijden dit jaar!

Naar en op Terschelling

Vanaf Harlingen Haven vertrek je met de boot van Rederij Doeksen, reserveer jouw plaats op de boot via www.rederijdoeksen.nl. Tip: boek op tijd vooraf want de boten zitten snel vol.
Op het eiland zelf rijden bussen. Ook kun je - met een stevige pas - bijna overal te voet komen. Maar wij raden aan om een fiets te huren, een tip is om dit ook al van te voren te doen. Neem wat unieke versiering mee voor je fiets, dan kan je deze snel terugvinden tussen alle andere huurfietsen!

Waar slaap je op Oerol?

Kamperen is de leukste manier om Oerol mee te maken. En eigenlijk is er altijd nog wel plek voor jouw tentje tijdens Oerol. Check bijvoorbeeld Camping Swartduin (van Staatsbosbeheer), Camping Cnossen, Camping De Kooi, Camping Terpstra, Camping Nieuw Formerum, Camping Appelhof of Camping Mast.

Wil je liever overnachten in een luxe ingericht huurtent? Ga dan voor een kampeerarrangement inclusief fiets en huurtent van Primakamp Tentenverhuur of kies voor een verblijf met een lage ecologische footprint via Bluecamp.

Op het eiland zijn heel veel plekken om te slapen. Je kunt er overnachten in een Bed & Breakfast, in een hotel, in een hostel, op een camping etc. Wil je hier meer informatie over, dan kun je het beste VVV Terschelling benaderen. Het wordt tijdens Oerol druk op Terschelling dus reserveer van tevoren via de accommodatie die jij kiest. Want hoe romantisch slapen in een duinpan ook klinkt, ‘s nachts is Terschelling geen Fuji-eiland en zand zit écht overal.

Tot Oerol!

Tips, voor de inpaklijst.

Oerol is een vakantie en festival in één en om het jou nog makkelijker te maken hier een aantal tips:

 • Kleding: warme kleding (laagjes, laagjes, laagjes), zwemkleding, goede schoenen/laarzen, slippers (let op: slippers zijn niet handig op de festivalterreinen).
 • Verblijf: een warme slaapzak, een goed slaapmatje en een gaspit om op te koken of om ‘s ochtends koffie te zetten.
 • Een tentzeil, een hangmat (er zijn bomen), krukjes/stoeltjes, een koelbox, een zaklamp (vooral zo'n ding op je hoofd is handig voor nachtelijke wandelingen), een multifunctioneel zakmes inclusief blik opener. Oerol houdt van open blikken.
 • Een tekentang! Meer informatie via het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu.
 • Ook handig: een volle powerbank, een tekentang, zonnebrand, kussentjes (tegen de houten kont!).
 • De digitale inpaklijst: volg Oerol op Instagram en Facebook & luister naar dé muziek van Oerol 2020 via de Spotify afspeellijst.

Festivalbandje

10 dagen Oerol. 4 festivalterreinen. Meer dan 150 activiteiten. Kortom: een eiland vol ervaringen voor maar 3,10 euro per dag!

Oerol Theaterbundel

Jouw Oerol begint hier. Met de nieuwe Theaterbundel ben je verzekerd van sterke voorstellingen én je festivalbandje. Extra korting met je CJP-pas!

Veelgestelde vragen over Oerol

Heb je een vraag over Oerol? Op deze pagina hebben wij de vragen verzameld die het meest voorkomen.

Deel deze pagina