Praktisch

Voor het eerst naar Oerol?

Oerol is zo geregeld! Dit is wat je moet weten zodat je goed voorbereid naar jouw allereerste Oerol gaat. Voor je het weet lig je in een duinpan.

Voor alles een eerste keer

Er is natuurlijk een kans dat je nog nooit op Oerol bent geweest. Omdat een eerste keer altijd nieuw is, hebben wij voor jou een overzicht gemaakt van de belangrijkste zaken zodat je meteen als een ware Oerol-expert Terschelling betreedt.

Jouw stappenplan:

 • Het allerbelangrijkste: Oerol is dit jaar van vrijdag 12 tot en met zondag 21 juni, noteer deze 10 dagen dus in je agenda.
 • Je kunt nu alvast je festivalbandje kopen dat toegang geeft tot meer dan 140 ervaringen die je alleen op Oerol vindt.
 • Spoiler alert: Terschelling is een eiland! Weet je al wanneer je wilt gaan? Boek dan alvast je boot bij rederij Doeksen. Je kunt je ticket, zelfs nog vlak van tevoren, altijd kosteloos omboeken.
 • Thuis slapen zit er dus niet in. Houd je van kamperen? Dit kan altijd. Dit hoef je niet te reserveren (kan wel). Iets meer comfort? Wacht dan niet te lang met boeken. Kijk bijvoorbeeld eens op VVV Terschelling.
 • Oerol is hélemaal ingesteld op fietsen. De fietsenverhuurders weten ervan :) Meestal kun je gewoon last minute een fiets huren bij de haven of elders op het eiland. Wil je zeker zijn van een fiets? Maak dan een reservering.
 • Vanaf 4 mei staat het programma van 2020 online, via dit overzicht zie je wat Oerol dit jaar voor jou in petto heeft.
 • Vanaf dinsdag 26 mei om 20:00 uur kun je theatertickets kopen. Via deze voorverkoop worden al veel kaarten verkocht. Geen kaarten? Geen stress. Tijdens het festival kun je ook nog kaarten kopen want Oerol is nooit helemaal uitverkocht.
 • Wil je niks meer missen? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief via onze homepage, wij houden je op de hoogte!

Het Oerol festivalbandje

Wil je zoveel mogelijk zelf regelen én Oerol beleven? Dan hebben wij het festivalbandje voor jou. De feiten op een rij:

 • Het festivalbandje biedt jou 10 dagen toegang tot meer dan 50 bands op de twee festivalterreinen, expedities, Pop-up performances, talkshows en nog veel meer Oerol.
 • Als je naar voorstellingen gaat die niet binnen het festivalbandje passen dan moet je daar apart een kaartje voor kopen.
 • Je kunt Oerol op en af met hetzelfde bandje. Stel je komt op maandag en donderdag een dagje langs, dan kan dit met hetzelfde festivalbandje.
 • We hebben nu ook dagbandjes, alleen te koop op het eiland. Hiermee kun je terecht op de festivalterreinen en bezoek je expedities (en dus niet bij theatervoorstellingen).
 • Houd er rekening mee dat bij het festivalbandje geen boottocht, verblijfplaats, fiets en voorstellingstickets in begrepen zijn.
Koop een festivalbandje

Tips, voor de inpaklijst!

Oerol is een vakantie en festival in één en om het jou nog makkelijker te maken. Hier een aantal inpaktips die vooral voor de helden die gaan kamperen:

 • Kleding: warme kleding (laagjes, laagjes, laagjes), zwemkleding, goede schoenen/laarzen, slippers (let op: slippers zijn niet handig op de festivalterreinen).
 • Verblijf: een warme slaapzak, een goed slaapmatje en een gaspit om op te koken of om ‘s ochtends koffie te zetten.
 • Een tentzeil, een hangmat (er zijn bomen), krukjes/stoeltjes, een koelbox, een zaklamp (vooral zo'n ding op je hoofd is handig voor nachtelijke wandelingen), een multifunctioneel zakmes inclusief blik opener. Oerol houdt van open blikken.
 • Een tekentang! Meer informatie via het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu.
 • Ook handig: een volle powerbank, een tekentang, zonnebrand, kussentjes (tegen de houten kont!).
 • De digitale inpaklijst: volg Oerol op Instagram en Facebook & luister naar dé muziek van Oerol 2019 via de Spotify afspeellijst.

Hoe kom je op Oerol?

Oerol vindt altijd plaats op Terschelling (dat is het eiland tussen Vlieland en Ameland denk aan TVTAS uit groep 4). Je vertrekt met de boot vanaf Harlingen Haven. Hier kan je o.a. komen met de auto, de bus, de Festivalbus of trein. Vanaf Harlingen Haven vertrek je met de boot van Rederij Doeksen, reserveer jouw plaats op de boot via www.rederijdoeksen.nl. Tip: boek op tijd vooraf want de boten zitten snel vol.

Op Oerol zelf rijden bussen, kun je bijna overal te voet komen, maar wij raden aan om een fiets te huren, een tip is om dit ook al van te voren te doen. Nog een tip: versier je fiets met iets dat je herkent, want er zijn heel veel Oerolgangers die een fiets huren.

Waar slaap je op Oerol?

Op het eiland zijn heel veel plekken om te slapen. Je kunt er overnachten in een Bed&Breakfast, in een hotel, in een hostel, op een camping etc. Wil je hier meer informatie over, dan kun je het beste VVV Terschelling benaderen. Het wordt tijdens Oerol druk op Terschelling dus reserveer van tevoren via de accommodatie die jij kiest. Want hoe romantisch slapen in een duinpan ook klinkt, ‘s nachts is Terschelling geen Fuji-eiland en zand zit écht overal.

Hier een overzicht van verschillende campings die geschikt zijn voor kleine tentjes:
Camping Swartduin
(van Staatsbosbeheer), Camping Cnossen, Camping De Kooi, Camping Terpstra, Camping Nieuw Formerum, Camping Appelhof, Camping Mast.

Tot Oerol!

Festivalbandje

Kom 10 dagen naar Terschelling en krijg meer dan 150 ervaringen tijdens Oerol voor maar 3,10 euro per dag!

Vrienden van Oerol

Met hun bijdrage leggen meer dan 10.000 Vrienden een hele stevige basis voor de productie van ons festival.

Bereikbaarheid & toegankelijkheid

Hoe kom ik op Terschelling? Via het openbaar vervoer of met de auto kom je naar Harlingen Haven waar je op de boot stapt bij Rederij Doeksen. Woon je in de buurt van Utrecht of Amsterdam dan kun je ook met de Festivalbus mee!

Deel deze pagina