Meet the team #1

Wil jij weten wie er achter de schermen van Oerol rondrent om voor jou een prachtfestival in elkaar te draaien? Meet het programmateam!

Wie zoeken de artiesten uit waar jij met plezier naar kijkt en/of luistert? Of het Theater, Expeditie, Pop-up performance, Talks of Muziek is, Oerol heeft er de perfecte scouts voor gevonden. In dit kleine online ontmoetingsmomentje leer jij iets meer over de mensen uit het Oerol programmateam.

Sabine Pater - Hoofd Programmering

Kees Lesuis - Artistiek leider/Programmeur Werkplaats Oerol

"Anderhalf jaar geleden was ik in Arbas, een klein plaatsje in de Franse Pyreneeën op uitnodiging van onze collega's van Pronomade(s) om daar een festivalweekend te programmeren. Samen met de bevriende Oerol-kunstenaars: Teun Mosk, Lotte van den Berg, Jeroen Strijbos en Marc van Vliet reisden we er met de Thalys en TGV heen, om ter plekke locaties in het fraaie heuvelachtige landschap te gaan scouten. We maakten een gezamenlijk artistiek plan. Ook spraken we af om onze ecologische 'footprint' zo klein mogelijk te houden door alle materialen van de verschillende projecten te verzamelen en in één keer te vervoeren. Het was bijzonder om zo een Oerolmoment in Frankrijk te creëren. Een fijne en waardevolle herinnering aan de pre-coronatijd."

Marin de Boer - Curator Expeditie & Tuin om Oost

Wendy Moonen - Programmeur Pop-up performance

"Ik ben Wendy Moonen en bij Oerol verantwoordelijk voor de programmering van circus, art in public space en Pop-up performances. Al jaren reis ik Europa door om voorstellingen en festivals te bezoeken en met gezelschappen en collega’s te overleggen over nieuwe projecten. Voor het circusveld is het vaak nog een hele uitdaging om voorstellingen te presenteren op locatie. Bij Oerol wordt gezocht naar de samensmelting van voorstelling en locatie. Het zelf beleven van deze voorstellingen is voor mij de kers op de taart en maakt het werken voor Oerol zo bijzonder."

Farnoosh Farnia - Programmeur de Betonning, Talks & Diversiteit

Deel deze pagina