Over Oerol

Joop Mulder 1953-2021

Een iconisch kunstwerk van Marc van Vliet om de grondlegger van Oerol, Joop Mulder, te eren.

Tot groot verdriet van iedereen overleed Joop Mulder, de grondlegger van Oerol, plotseling op 10 januari 2021. Zijn gedachtengoed zal blijven voortbestaan in de toekomstige edities van Oerol.

Ontmoetingsplaats van windstreken

Het Landschapskunstwerk De Streken door Marc van Vliet krijgt dit jaar een diepere betekenis voor Oerol. Met het werk eert de organisatie oprichter Joop Mulder.

"Als je niet bang wordt van je dromen zijn ze niet groot genoeg" - Joop Mulder

Al twee keer eerder was De Streken te zien tijdens het Festival: in 2015 op de Noordsvaarder en in 2016 op het Wad bij de Wierschuur. Dit jaar heeft Oerol samen met Sense of Place een terugkerende verblijfplaats gezocht als blijvende herinnering aan Oeroloprichter Joop Mulder. Het werk wordt opgebouwd aan de dijk bij Oosterend, en blijft staan tijdens de zomermaanden.

Voor Joop was De Streken een iconisch werk van waar je het Waddenlandschap op een bijzondere wijze kunt beleven. Het was dan ook zijn droom om het een blijvende plek aan de Waddenkust te geven. Deze droom gaan we werkelijkheid maken door het werk een vaste plek te geven op Terschelling.

10 januari 2021

Joop Mulder onverwacht overleden

Joop Mulder: In Memoriam in de pers

Het plotselinge overlijden van Joop Mulder heeft veel artikelen en mooie terugblikken opgeleverd. Wij hebben ze voor je verzameld.

In Memoriam voor Joop Mulder

Joop Mulder heeft voor veel mensen veel betekend. We herinneren hem ons als een inspirerend iemand.

Deel deze pagina