Het Imaginaire Eiland - kopie

Het Imaginaire Eiland | Imagine your Island: Oerol zet de verbeelding centraal

Ondanks het coronavirus kruipt het bloed waar het niet gaan kan. De kunsten, en dat waar Oerol voor staat, hebben een doorstart gemaakt.

Op vrijdag 12 juni start de warming-up en vanaf 12:00 uur staat het complete programma online. Vanaf maandag 15 juni zijn we vijf dagen lang in de lucht. Samen met makers is opnieuw een actueel programma samengesteld dat grotendeels virtueel plaatsvindt. Waar je je ook bevindt: je beleeft het eiland, net als altijd, door de ogen van de makers en het eilandgevoel zal nooit ver weg zijn!

Het Imaginaire Eiland

Bezoekers kunnen via ons speciaal gemaakt platform op onze website, Het Imaginaire Eiland, van 12 t/m 19 juni ronddwalen in ons nieuwe, actuele programma. Elke ochtend valt om 7.00 uur de Ochtendpost in je virtuele brievenbus waarin onze captains Jennifer Muntslag en Dionne Verwey je vertellen wat er die dag gaat gebeuren.

Elke dag een nieuwe dag

Elke dag is anders en heeft een thema zoals Toekomstbouwers, Blikverruimers en No man is an island. Er zijn live voorstellingen, maar ook programmaonderdelen die je ‘anytime’ kan zien of horen. We hebben doe-projecten ('lekker bezig') en interactieve projecten. Podcasts en zoommeetingen. Kleurplaten en meet & greets. En voor de kids: 'Family Time'.

Het programma van Oerol is voor iedereen toegankelijk, maar cultuur is niet gratis. Je mag zelf je donatie bepalen.

Ik wil alvast een Fanbandje!

Elke dag live

Er zijn vaste live programmaonderdelen zoals de TjifTjaf in de ochtend met Jennifer en Dionne om 10.00 uur en de De Avond In om 21.30 uur, beide onder leiding van onze captains. Het Oerol Café om 17.30 uur en de kookshow Het Kookeiland om 18.30 uur. Elke dag zijn de live evenementen duidelijk zichtbaar op de kaart van Het Imaginaire Eiland.

Anytime

Veel onderdelen zijn ‘anytime’ te doen of te volgen. Podcastwandelingen in de eigen omgeving, kweken van zeekraal in je eigen huis, het 24/7 volgen van Terschelling via de doorlopende performance van Benjamin Vandewalle. Veel live programma blijft beschikbaar om op een later moment terug te kijken.

Nooit uitverkocht

Veel van de onderdelen hebben een onbeperkte capaciteit, een aantal is wel beperkt en toegankelijk via loting, een prijsvraag of wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Hoe dit werkt lees je in onze Nieuwsbrief en Ochtendpost.

Toegankelijk

We vinden het belangrijk dat Het Imaginaire Eiland toegankelijk is voor iedereen. Zo zullen vooraf opgenomen filmpjes zoveel mogelijk worden ondertiteld en sommige live gebeurtenissen bijgestaan door een gebarentolk. Daarnaast zullen alle auditieve programma-onderdelen worden aangeboden onder één knop, waarbij een aantal activiteiten wordt ingeleid door een blindentolk.

Eilandgevoel

Je kunt de smaak van het eiland thuisgestuurd krijgen in een speciale Eilandbox, meedoen aan de testpanels van INNOFEST of het Omhelzingspakket van Emke Idema kado doen aan iemand die dat nodig heeft. Er worden geen live publieksactiviteiten door Oerol georganiseerd op het eiland. Je beleeft alles vanaf je eigen plek, maar wel gelijktijdig met vele anderen!

Oerol live (in het najaar)

Als het mogelijk is organiseren we in het najaar een pop-up festival waarmee we samen met de eilanders het leven willen vieren. Waar presentaties kunnen worden gegeven van gemaakt werk en waarmee we tevens iets terug kunnen doen voor de steun die we hebben ontvangen en een impuls voor het eiland kunnen genereren.

Ten slotte

Het Imaginaire Eiland wordt mede mogelijk gemaakt door sponsoren en subsidiegevers. Maar zeker ook door de overweldigende steun van Vrienden van Oerol, Donateurs en kopers van fanbandjes.

Doe mij maar zo'n fanbandje!

Deel deze pagina