Hallo Sponsor!

Even bellen met Annemieke van Brummelen, hoofd marketing en communicatie van Rederij Doeksen.

Rederij Doeksen is vaste partner van Oerol.

Voor de meeste van ons festivalliefhebbers begint het grote plezier al op de boot: vogels die een stukje meevliegen, aan dek van de wind en de zeelucht genieten als je de veerboot hebt, lekker een boekje lezen als je de snelboot hebt. Fun! Dit jaar is dat natuurlijk helemaal anders. Annemieke van Brummelen, hoofd marketing en communicatie van Doeksen, vertelt hoe de organisatie de crisis ervaart en hoe Oerol alsnog een prettig gegeven is.

“Oerol-vrijdag, die dit jaar op 12 juni viel, is normaal de allerdrukste dag van het jaar voor Doeksen. Dit jaar zie je dat een boel mensen hun verblijf hebben uitgesteld of verplaatst, daarom hebben we onze dienstregeling voor Oerol volgend jaar al boekbaar gemaakt en, in samenwerking met Oerol, mensen aangeboden dat ze hun festivalbandjes voor volgend jaar vast kunnen boeken. We hopen natuurlijk dat Oerol volgend jaar gewoon op volle kracht verder gaat.”

“De corona-tijd is ook voor Doeksen een bizarre tijd, het is echt een achtbaan. Vanaf half maart keken we ineens aan tegen een daling van circa 85 procent in het aantal gasten. Het toerisme viel helemaal stil, wat zowel voor ons als voor de eilanders een enorme impact heeft. Als organisatie moet je kijken wat je dan kan doen. De dienstregeling kan met zo’n terugval in het aantal boekingen niet ongewijzigd blijven, maar voor de eilanders moet je natuurlijk wel de verbinding intact houden. We leefden van persconferentie naar persconferentie, om te zien wat we moesten doen en hoe we moesten bijsturen, om in te spelen op nieuwe gegevens en maatregelen. Je gaat van overleg naar overleg op zo’n moment.”

“Op een gegeven moment zie je dat de maatregelen losser worden en dat de vraag naar vervoer weer toeneemt. Onze reguliere vloot heeft door corona-maatregelen momenteel een capaciteit van 50 procent, terwijl de vraag op sommige momenten, ook tijdens het Imaginaire Eiland, groter is. Gelukkig hebben we schepen die vroeger in onze vloot zaten kunnen inhuren, zoals het ms Holland IV (1956) en ms Friesland I (1951). Het is mooi om te zien dat veel mensen enthousiast zijn over deze tijdelijke aanvullingen op onze vloot."

“Met Oerol-vrijdag heb ik altijd diep respect voor mijn collega’s bij Doeksen, die er op zo’n drukke dag alles aan doen om het mooi te laten verlopen. Die broeierige hectiek van die vrijdag ontbreekt nu een beetje, maar het is door maatregelen als afstand houden en gefaseerd inschepen nog steeds een hele klus. Petje af.”“Ik ben blij dat Oerol dit jaar een online alternatief heeft bedacht om toch iets moois van het festival te maken. Zelf heb ik nog geen tijd gehad om het goed te bestuderen omdat het erg druk is, maar als ik van de week wat tijd over heb ga ik eens heerlijk rondkijken op het imaginaire eiland. Volgend jaar hoop ik natuurlijk wel dat het weer een hartstikke druk bezocht Oerol festival wordt.”

Beeld: Nichon Glerum

Deel deze pagina