Do I Move You

Dit was Oerol Upcoming - Do I Move You! Hieronder vind je een overzicht van het online programma.

Een deel van het programma is nog te vinden op Het Imaginaire Eiland, of kijk per onderdeel.

Toen zanger en songwriter Jeangu Macrooy in een interview tijdens Oerol 2020 - Het Imaginaire Eiland - gevraagd werd naar een reactie op de Black Lives Matter demonstraties van dat moment, citeerde hij de zangeres en activiste Nina Simone: “An artist's duty is to reflect the times”. Oerol herkent en erkent dit. Met Do I Move You, ook een titel van een song van Nina Simone, reflecteren we samen met onze makers op het huidige tijdperk: hoe inspireren en reflecteren zij en hoe protesteren zij met hun werk?

Oerol Upcoming - Do I Move You richt zich op een jong, multidisciplinair geïnteresseerd publiek, zodat een nieuwe generatie de schoonheid én de noodzaak van kunst, maar ook de betovering van Oerol ontdekt.

Helaas kon vanwege de COVID-19 maatregelen het live evenement op Terschelling niet doorgaan. Gelukkig stond er ook een bescheiden online programma op de agenda. Van vrijdag 23 t/m zondag 25 oktober is dit programma gratis te volgen via Het Imaginaire Eiland.

Kijk hier alvast wat er op het programma staat!

Foto: Dionne Verwey | Nynke Brandsma Beeld: Elspeet

Programma Do I Move You

We volgen vier makers die in samenwerking met Paquet en Read My World ons meenemen in hun belevingswereld met de onderliggende vraag: "hoe strijdbaar ben jij?" Elke maker leidt zijn of haar eigen keuze in. Je vindt hier de keuze van:

1. Rapper, acteur en schrijver Akwasi
2. Multidisciplinair design- en rapduo LIONSTORM
3. Schrijver en rapper Massih Hutak
4. Singer-songwriter Shishani Vranckx

Verder

Daarnaast zijn verschillende podcasts te beluisteren: Jennifer Muntslag is in gesprek gegaan met Shishani Vranckx, Niels Nieuborg (Arp Frique) en Plastique Fantastique.

Tenslotte beluister je het audioverhaal 'Calls Of The Hummingbird' door Ogutu Muraya en zie je de videoclip Your Ancestor van Nynke Laverman die tijdens Het Imaginaire Eiland van juni 2020 de eerste aanzet deed.

Foto: LIONSTORM

Paquet

Paquet is een online cultureel podium waar een geselecteerd gezelschap van artiesten en kunstenaars een rondleiding door hun hoofden en harten geven. Speciaal voor deze benauwde tijd stellen zij een virtueel programma samen rond hun eigen grootste inspiratiebronnen en delen ze met de kopers een primeur, een nog niet eerder vertoont werk. De culturele sector is hard getroffen door de Corona crisis. Er wordt veel gedeeld en nauwelijks verdiend. Met Paquet hopen we inspiratie de wereld in te brengen en tegelijkertijd een eerlijk verdienmodel te ontwikkelen voor kunstenaars.

Read My World festival

Iedereen die strijdt, strijdt op zijn eigen manier. Sommigen doen dit echter op de meest kwetsbare wijze: voor de camera, in het zicht van heel het land. Voor dit luid en duidelijk uitspreken – unapologetic aanwezig zijn – is moed nodig. De moed om onrecht in de ogen te kijken, om jezelf en je “veilige” leven op het spel te zetten, om daar waar het meeste ongemak zit aanwezig te zijn en de moed om je uit te spreken en je lichamelijkheid en stem als middel voor verandering te gebruiken. En ook: de moed om alle lelijkheid die over je heen komt, wanneer je je uitspreekt, te dragen.

Foto: Massih Hutak

Deel deze pagina