Dit was Het Imaginaire Eiland

Vijf dagen lang was Oerol te zien en horen op Het Imaginaire Eiland! We blikken samen met jou terug op een onvergetelijke week.

Het Imaginaire Eiland in vogelvlucht

Door het coronavirus waren we genoodzaakt een heel nieuw festival te ontwikkelen. Dat betekende voor zowel het team als de makers een groot avontuur, waarbij internet ineens de nieuwe publieke ruimte was. Maar het is gelukt! Onder leiding van onze captains Jennifer Muntslag en Dionne Verwey, die ons bij de hand namen en ons door het diverse programma loodsten.

Van maandag 15 t/m vrijdag 19 juni konden bezoekers terecht op Het Imaginaire Eiland voor een uitgebreid live programma (meer dan 20 items per dag!), doe-activiteiten (lekker bezig), interactieve evenementen maar ook 'Staar-TV' en heel veel programma dat je 'anytime' kon doen. Alles bereikbaar via YouTube, Zoom en Soundcloud. En belangrijk om te weten: alle programma-onderdelen van Het Imaginaire Eiland werden speciaal voor deze editie van Oerol gemaakt!

Via het speciale platform, dat vijf dagen lang de boventoon voerde, kon je een beetje ronddwalen, programma tegenkomen of gericht zoeken naar je favoriete artiest. Vaste onderdelen waren live uitzendingen zoals 'Tjiftjaf in de ochtend met Jennifer en Dionne', 'De Avond In met Jennifer en Dionne' en 'Het Kookeiland' vanuit de Zelfpluktuin op Terschelling. Elke avond ontmoettn we elkaar in de Oerol Hangout en 's avonds dansten we bij een livestream van een DJ.

Nagenieten

Voor mensen die niet alles konden zien van het programma: we hebben een deel bewaard zodat je nog kan terugkijken. Klik hier. Ook kun je voorlopig nog even stiekem kijken op de kaart van Het Imaginaire Eiland. En dit schreef de pers over Oerol 2020.

Steun

We zijn tijdens Oerol enorm gesteund. Heb je genoten en wil je alsnog je steun geven? Dat kan altijd! Met jouw bijdrage krijgen nieuwe makers de kans werk te maken in het najaar. Word vriend van Oerol of doneer eenmalig.

Foto: Isabelle Renate la Poutré

Check de aftermovie!

Toegankelijk

Het Imaginaire Eiland was toegankelijk voor bijna iedereen. Zo zijn de vooraf opgenomen filmpjes zoveel mogelijk ondertiteld en sommige live gebeurtenissen bijgestaan door een gebarentolk. Alle auditieve programma-onderdelen werden aangeboden onder één knop, waarbij een aantal activiteiten werd ingeleid door een blindentolk. Een deel van deze filmpjes is nog beschikbaar.

Oerol live (in het najaar)

Als het mogelijk is organiseren we in het najaar een pop-up festival waarmee we samen met de eilanders het leven willen vieren. Waar presentaties kunnen worden gegeven van gemaakt werk en waarmee we tevens iets terug kunnen doen voor de steun die we hebben ontvangen en een impuls voor het eiland kunnen genereren.

Ten slotte

Het Imaginaire Eiland wordt mede mogelijk gemaakt door sponsoren en subsidiegevers. Maar zeker ook door de overweldigende steun van Vrienden van Oerol, Donateurs en kopers van Fanbandjes.

Foto: Isabelle Renate la Poutré

Deel deze pagina