Programma

Festivalterrein de Betonning

De Betonning is het festivalterrein op West-Terschelling en ook dé ontmoetingsplek voor muziek, duurzaamheid, innovatie en strandstoelen. Een strand aan de Waddenzee met meer dan je, je kan voorstellen.

Grenzen verleggen aan zee

Dit festivalterrein ligt direct aan het water en is buiten Oerol de opslagplaats voor o.a. gigantische boeien. Speciaal voor Oerol wordt het harde betonnen terrein getransformeerd tot een zandstrand vol culinair en cultureel spektakel aan de Waddenzee. De Betonning is tijdens Oerol de plaats waar in een multidisciplinair programma de grenzen worden opgezocht.

Highlights van de Betonning tijdens Oerol 2019:

  • Hier maak je een muzikale reis rond de wereld in tien dagen, met o.a.: Fogo Fogo, Conjuto Papa Upa, TURBOGURU.
  • Donderdag 20 juni is het Supernature dag. Deze dag staat in het teken van inclusiviteit in gender en seksualiteit. De backstage wordt de frontstage, alles gaat hier out en in the open.
  • Bab's Woordsalon! Babs Gons en haar muzikale mede-host Mirte Hartland nodigen dagelijks een bonte stoet van acteurs, schrijvers, columnisten, spoken word-artiesten, singer-songwriters en rappers om het festival en het eiland op een poëtische en ontspannen manier te bespreken.
  • Mezrab Storytelling. Mezrab, het huis voor storytelling, neemt haar beste vertellers mee naar het eiland om jou alle hoeken van storytelling te laten zien.

Verder handig om te weten:

  • De Betonning is tijdens Oerol dagelijks geopend tussen 14:00 en 21:00 uur.
  • Met jouw festivalbandje kun je de Betonning 10 dagen achter elkaar bezoeken (altijd dus!).
  • Je kan hier ook voorstellingstickets kopen
  • Er zijn ligstoelen, er is zand en je kunt er heerlijk eten. Van Vegan tot Halal, voor ieder dieet wat wils.
  • Op de laatste zondag kun je hier Oerol afsluiten. We dansen door totdat de zon onder is.

de Betonning wordt mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds

Talks

Terschelling vormt zich tijdens Oerol even tot één groot podium met ‘dat wat alleen op Oerol kan'. En het ‘dat’ is waar we graag over praten.

Kaartverkoop

Oerol is gelukkig nooit helemaal uitverkocht. Hoe dat zit? Dat leggen we je graag even uit.

Oerol 2018 was mooi met jou

We genieten nog steeds na van een prachtig festival en hopen dat je er de volgende keer ook bij bent. Oerol 2019 vindt plaats van 14 tot en met 23 juni op Terschelling.

Deel deze pagina