COVID19 protocol

Als je een ticket koopt voor Do I Move You ga je akkoord met ons protocol waarmee we de veiligheid van publiek, makers en medewerkers kunnen waarborgen. Hieronder lees je het hele protocol.

Oerol gaat -sinds de lockdown in maart 2020- weer een eerste kleinschalige publieksactiviteit op Terschelling organiseren. Dit vraagt medewerking van iedereen van de organisatie, de makers én het publiek. Oerol doet alles wat er in haar mogelijkheden ligt om er samen een geweldig én veilig festival van te maken.

Door mee te werken aan dit festival of een kaartje te kopen voor een fysieke route voor Oerol Upcoming - Do I Move You in oktober conformeer je je aan de regels die er regionaal gelden i.v.m. COVID19.

Algemeen

Samen met de gemeente Terschelling heeft Oerol voorschriften opgesteld. Hier kan niet vanaf worden geweken. De veiligheid van publiek, makers en medewerkers staan voorop. Aanwijzingen van de medewerkers van Oerol moeten ten allen tijde worden opgevolgd.

Gezondheidscheck

We gaan er van uit dat je gezond bent als je naar Terschelling en Oerol Upcoming - Do I Move You komt.

Voorafgaand aan elke route wordt een gezondheidscheck gedaan door de organisatie:

  • je wordt gevraagd naar je gezondheid: heb je (lichte) klachten die op corona kunnen wijzen of is er in de afgelopen 7 dagen een besmetting vastgesteld?*
  • met je smartphone scan je een QR-code en vul je je persoonlijke gegevens in (voor mensen zonder smartphone zijn papieren formulieren beschikbaar).
  • als je tijdens de route, bij een van de voorstellingen of workshops klachten krijgt dien je dit direct te melden bij de corona-manager op locatie, herkenbaar aan crew hesje. Samen wordt dan gezocht naar de beste manier van afhandeling.

Onnodig te melden misschien dat bij klachten je geen toegang krijgt tot de locatie.

Annuleren

Bij (lichte) klachten of een positieve COVID19-test is het niet toegestaan het festival te bezoeken. We hanteren daartoe een soepel annuleringsbeleid: tot 48 uur van te voren kun je je kaartje kosteloos annuleren. Daarna kun je alleen kosteloos annuleren als we je kaartje kunnen doorverkopen aan iemand van de wachtlijst.

Op locatie

Op alle locaties is de 1,5 meter afstand gewaarborgd.

Bij het betreden van elke locatie ontsmet je je handen. In enkele gevallen kan gevraagd worden een mond- en neuskapje te dragen. Je wordt door een gastheer of -vrouw naar je zitplaats gebracht. Wanneer je zit, vragen we je alleen op te staan wanneer dat nodig is.

Elke locatie van de twee routes heeft een eigen corona-manager die toeziet op het naleven van de veiligheidsregels. Bij deze persoon kun je ook terecht voor vragen.

Er is een speciaal protocol voor hygiëne bij toiletten en eventuele horeca.

Voor de in de route opgenomen buitenlocaties gelden dezelfde regels als op de binnenlocaties. Los van de routes is een context programma te zien, ook hier dienen de aanwijzingen van de medewerkers van Oerol te worden opgevolgd. In de routes zijn ook plaatselijke horecagelegenheden opgenomen. Hier gelden de (landelijke) horecaregels.

Vervoer

De bezoekers van de route Songs of Change worden over het eiland vervoerd per bus. In de bus is het dragen van een mond en - neuskapje verplicht. Oerol Mond en neus-kapjes worden op de startlocaties verkocht.

Wanneer publiek zichzelf verplaatst (fiets/lopend) wordt gevraagd de 1,5 meter afstand ten alle tijde te respecteren.

(*) doe alvast de zelfcheck!

  • Had je de afgelopen 24 uur last van hoesten, verkoudheid, koorts (38 graden of hoger) of benauwdheid?
  • Is bij jou via een test in een laboratorium de afgelopen 7 dagen besmetting met het coronavirus vastgesteld?
  • Ben je in thuis isolatie omdat je direct contact hebt gehad met iemand bij wie een corona besmetting is vastgesteld?
  • Heb je op dit moment een huisgenoot met koorts of benauwdheidsklachten?
  • Heb je de laatste 14 dagen direct contact gehad met een huisgenoot bij wie een corona besmetting is vastgesteld?
  • Ben je de laatste 14 dagen in covid-19 risicogebied geweest? Zo ja, dan doen we een dringend verzoek om je te laten testen om geen anderen te besmetten.
  • Ben je afgelopen 2 weken in het buitenland geweest waar een code rood of oranje geldt? Zo ja ben je negatieve test bij terugkomst?

Deel deze pagina