Praktisch

Bereikbaarheid

Er komt geen Oerol festival in 2020 'zoals men dat gewend is'. In plaats daarvan is de festivalervaring dit jaar digitaal. Neem een kijkje bij Het Imaginaire eiland!

Oerol is dan wel op een eiland, maar Terschelling is ontzettend goed bereikbaar. Of je nou met de auto of het openbaar vervoer komt; je kunt vlakbij de bootterminal in Harlingen uitstappen.


Vervoer richting Terschelling

De boot

Om op Terschelling te komen, neem je de boot vanaf Harlingen Haven aan de Waddenpromenade 5. Voor tickets en boottijden kun je terecht op de site van Rederij Doeksen. Zorg dat je ruim op tijd aanwezig bent, want het kan druk zijn in de terminal.

De Festivalbus - lekker duurzaam

Wil je vanuit Utrecht CS of Amsterdam CS goedkoop, duurzaam en zonder overstappen naar Oerol? Stap dan op een Festivalbus. Deze bussen rijden op superschone HVO diesel, met 85% minder CO2-uitstoot. Je hebt hiermee ook direct je terugweg geregeld. Twee vliegen, één klap! Ga naar festivalbussen.nl om je plaats in een van de bussen te boeken.

Openbaar vervoer

Kom je met het openbaar vervoer, reis dan naar station Harlingen Haven. Arriva-treinen rijden met een aangepaste Oerol-dienstregeling tussen Station Leeuwarden en station Harlingen Haven. Vanaf daar is het 5 minuten lopen naar de terminal van Rederij Doeksen.


Rideshare & parkeren

Kom je met de auto, kijk dan of je hem kunt delen met een ander via toogethr.nl. Dat is duurzaam én gezellig. Er zijn verschillende parkeermogelijkheden in de buurt van de terminal, vanuit waar je met een pendelbus binnen vijf minuten bij de boot bent. Lopend doe je er zo’n tien minuten over. Meer informatie vind je op de website van Rederij Doeksen.

Vervoer op Terschelling

Eigen vervoer

De fiets is vervoersmiddel nummer één op het eiland, je eigen fiets meenemen op de boot is dan ook een goede optie. Met het oog op het milieu (en de portemonnee) adviseren we dan ook om je eigen auto of motor aan wal te laten.

Fiets huren

In bijna elk dorp op Terschelling kun je wel een fiets huren. VVV-Terschelling heeft hier een mooi overzicht van. Wij raden je aan om je fiets vooraf te reserveren bij de fietsverhuurder.

Op het eiland vind je je weg met onze fietskaart of festival-app TimeSquare. De fietskaart is verkrijgbaar op de haven en de festivalterreinen.

Openbaar vervoer

De bus is geschikt om bij je hotel, camping of huis te komen, maar minder geschikt als je voorstellingen wilt bezoeken. Pak daarvoor de fiets, taxi of benenwagen. Wel met de bus? Dan staat hier de dienstregeling van Arriva voor je klaar.

Deel deze pagina