Bereikbaarheid

Hoe kom ik op Terschelling? Via het openbaar vervoer of met de auto kom je naar Harlingen Haven waar je op de boot stapt bij Rederij Doeksen. Woon je in de buurt van Utrecht of Amsterdam dan kun je ook met de Festivalbus mee!


Hulpmiddelen

Slechtziend? Met deze sneltoets combinatie kan je het lettertype vergroten: houd [Ctrl] ingedrukt en druk op de + om in te zoomen. Terug naar de normale instellingen? Klik dan [Ctrl] 0 of [Ctrl]

 • In het programma zijn voorstellingen opgenomen die rolstoeltoegankelijk zijn. Deze voorstellingen zijn te herkennen aan het rolstoelicoontje.
 • Daarnaast wordt er in het programma overzicht aangegeven onder welk genre een voorstelling valt. Voor slechthorenden is er visueel theater, dansvoorstellingen en zijn er kunst installaties. Voor slechtzienden en blinden biedt Oerol tekstueel theater en een muziekprogramma.
 • Bij elke voorstelling staan vrijwilligers die je helpen als je moeilijk ter been bent.
 • Er is een invalidentoilet aanwezig op de Betonning en op de Westerkeyn.
 • Bezoekers die doof of slechthorend zijn, mogen uiteraard een tolk meenemen. Zou je dit dan van tevoren willen aangeven via toegankelijkheid@oerol.nl?

Vervoer op Terschelling

Fiets In bijna elk dorp van Terschelling kan je wel een fiets huren. De VVV-Terschelling heeft hier een mooi overzicht van. Wij raden je aan om je fiets te reserveren bij de fietsverhuurder, want vooral tijdens de weekenden van Oerol heb je de kans dat er geen fiets meer te huur is.

Openbaar vervoer De bus is geschikt om naar je accommodatie te komen, maar minder geschikt als je voorstellingen gaat bezoeken. Bekijk hier de dienstregeling van de bus op Terschelling.

Eigen vervoer Je eigen fiets meenemen op de boot is ook een goede optie. Voor het milieu en voor de portemonnee is het beter om je eigen auto of motor niet mee te nemen naar Terschelling. Er kunnen natuurlijk altijd goede argumenten zijn om dit wel te doen (bijvoorbeeld omdat je slecht ter been bent).

Op het eiland vind je de weg door gebruik te maken van onze fietskaart (ook online) of download de app TimeSquare (tijdens het festival operationeel). De fietskaart is verkrijgbaar op de haven en de festivalterreinen.

Vervoer richting Terschelling

De Festivalbus - lekker duurzaam
Wil je snel, goedkoop, duurzamer en zonder overstappen naar Oerol? Reis dan met de Festivalbus* - dé touringcar vol met andere Oerolbezoekers - van Utrecht CS of Amsterdam CS direct naar Harlingen Haven. Bij aankomst stap je op de boot richting Terschelling. En om het nog beter te maken: je hebt hiermee ook direct je terugweg geregeld! Twee vliegen. Één klap! ( Eigenlijk drie vliegen, de bussen rijden vanaf nu op de superschone HVO diesel met een CO2-uitstoot reductie van 85%!)

Ga naar festivalbussen.nl voor de dienstregeling van Festivalbussen en om je plaats in de bus te boeken!

*Festivalbussen.nl is al 14 jaar de vaste huisvervoerder van Oerol en rijdt alleen met kwaliteitstouringcars.

De Boot - via Harlingen Haven
Om naar Terschelling te gaan, neem je de boot vanuit Harlingen Haven. Dit gaat via Rederij Doeksen.

 • Openbaar vervoer
  Kom je met het openbaar vervoer, reis dan naar station Harlingen Haven. Vanaf daar is het 5 tot 10 minuten lopen naar de terminal van Rederij Doeksen.
  Tip: Arriva rijdt met een aangepaste, uitgebreide Oerol dienstregeling tussen Leeuwarden en Harlingen Haven.
 • Auto
  Vanaf de wegen richting Harlingen Haven staat de route naar de terminal aangegeven.
  Er zijn diverse parkeermogelijkheden in de buurt van de terminal. Vanuit hier rijdt een pendelbus naar de terminal. Meer informatie vind je op www.rederij-doeksen.nl/parkeren

De bootterminal van Rederij Doeksen is gelegen op de Waddenpromenade 5 in Harlingen. Zorg ervoor dat je ruim op tijd aanwezig bent, het is druk in de terminal, zo voorkom je dat je de boot mist. Voor alle actuele boottijden kijk op de website van Rederij Doeksen: www.rederij-doeksen.nl.

Toegankelijkheid voor mensen met een handicap

Op basis van adviesrapporten van 5D hebben wij een slag gemaakt om de informatievoorziening en toegankelijkheid van het festival te vergroten. Met al de verschillende landschappen en onverharde toegangswegen is namelijk niet iedere voorstelling op Oerol even goed te bereiken.

Wanneer we weten waar en hoe de voorstellingen plaats gaan vinden kun je hier lezen welke voorstellingen wel, niet of moeilijk toegankelijk zijn.

We helpen je graag op weg!

We hebben tijdens het festival een mailadres paraat: toegankelijkheid@oerol.nl. We helpen je op weg met bijvoorbeeld het selecteren van de juiste voorstellingen en wij kunnen een passende route voorstellen. Daarnaast informeren we je over onze festivalterreinen en kun je hier terecht met al je specifieke vragen over wat voor jou een passend programma zou zijn.

Deel deze pagina