Informatie voor Artiesten

Oerol is een vrijstaat voor makers en publiek. Al meer dan 38 jaar biedt het festival ruimte voor talentontwikkeling, experiment en dialoog.

Oerol 2021

In 2020 was er geen festival zoals we dat gewend zijn. Vanwege corona waren we genoodzaakt een aangepaste versie te organiseren.

Met het getijdelandschap van Terschelling als inspiratiebron richt Oerol zich specifiek op nieuwe vormen van locatietheater aangevuld of in wisselwerking met dans, spoken word, beeldende kunst, vormgeving, landschapsarchitectuur, nieuwe media, muziek en performance.

Oerol vormt jaarlijks een programma dat bestaat uit circa 35 theatervoorstellingen, 15 Expeditieprojecten aangevuld met tientallen concerten, Tentjestheater en Pop-up performances over het hele eiland. Maar voor Oerol 2021 is nog niet duidelijk welke vorm Oerol krijgt.

In Het Atelier faciliteert Oerol een werkplaatsfunctie samen met Over het IJ Festival.

Programmering op uitnodiging

De programmering van Oerol vindt plaats op uitnodiging van het festival. De programmeurs scouten de acts/voorstellingen zelf. Dit geldt ook voor de Expeditieprojecten.

Mocht je je werk toch onder de aandacht van de programmeurs willen brengen dan kun je een mail sturen naar programma@oerol.nl. Geef hierbij een korte omschrijving van het project, inclusief link naar website of YouTube.

Gezien het grote aantal aanmeldingen en de specifieke keuzes die het festival maakt is de kans op opname in het festivalprogramma zeer gering. Mocht het artistieke team toch geïnteresseerd zijn, dan wordt er binnen twee weken contact met je opgenomen. Mocht je niets van ons horen, dan kun je er vanuit gaan dat het project niet in het festivalprogramma opgenomen zal worden. Het is helaas niet mogelijk hierover nader te corresponderen.

Download hier de Algemene Voorwaarden van Oerol

Meer informatie voor Artiesten

Programmering Expedities

Oerol Expedities zijn beeldende projecten waarbij kunst, natuur en wetenschap elkaar ontmoeten. Vooral het onderzoek naar de rol van de bezoeker staat daarbij centraal.

Financiële regeling Theater

Bij Oerol worden de theatervoorstellingen gefinancierd door middel van de opbrengst van de kaartverkoop. Op basis van deze opbrengst wordt per voorstelling een garantiebedrag afgesproken.

Fonds Atelier Oerol

Talent stimuleren en coachen in vernieuwende projecten en experimenten.

Deel deze pagina