Informatie voor Artiesten

Oerol is een vrijstaat voor makers en publiek. Al meer dan 40 jaar biedt het festival ruimte voor talentontwikkeling, experiment en dialoog.

Oerol 2022

In 2020 en in 2021 was er geen Festival zoals we dat gewend zijn. Vanwege corona waren we genoodzaakt een aangepaste versie te organiseren.

Met het getijdelandschap van Terschelling als inspiratiebron richt Oerol zich specifiek op nieuwe vormen van locatietheater aangevuld of in wisselwerking met dans, spoken word, beeldende kunst, vormgeving, landschapsarchitectuur, nieuwe media, muziek en performance.
Oerol vormt jaarlijks een programma dat bestaat uit circa 35 theatervoorstellingen, 15 Expeditieprojecten aangevuld met tientallen concerten, Tentjestheater en Pop-up performances over het hele eiland.

In Het Atelier faciliteert Oerol een werkplaatsfunctie samen met Over het IJ Festival.

Informatie voor artiesten

Sta je in 2022 op het programma van Oerol? Hieronder lees je allerlei praktische informatie over je reis en verblijf op Terschelling.

Programmering op uitnodiging

De programmering van Oerol vindt plaats op uitnodiging van het festival. De programmeurs scouten de acts/voorstellingen zelf. Dit geldt ook voor de Expeditieprojecten.

Mocht je je werk toch onder de aandacht van de programmeurs willen brengen dan kun je een mail sturen naar programma@oerol.nl. Geef hierbij een korte omschrijving van het project, inclusief link naar website of YouTube.

Gezien het grote aantal aanmeldingen en de specifieke keuzes die het festival maakt is de kans op opname in het festivalprogramma zeer gering. Mocht het artistieke team toch geïnteresseerd zijn, dan wordt er binnen twee weken contact met je opgenomen. Mocht je niets van ons horen, dan kun je er vanuit gaan dat het project niet in het festivalprogramma opgenomen zal worden. Het is helaas niet mogelijk hierover nader te corresponderen.


Hier vind je de info over reis en verblijf
Download hier de Algemene Voorwaarden van Oerol

Meer informatie voor Artiesten

Deel deze pagina