3. LIONSTORM

Simon(e) van Saarloos - The Anal-gory of the Cave

Het Imaginaire Eiland
“Lately, I’ve been thinking a lot from the butthole perspective. The vulnerability of the body should be at the center of the (revolutionary) struggle.”

Dit item is onderdeel 3 van route LIONSTORM op Het Imaginaire Eiland.

LET OP: In de video zijn seksuele verwijzingen aanwezig. Hierdoor is dit programmaonderdeel is niet geschikt voor kinderen onder de 18 jaar.

Rap- en kunstduo LIONSTORM onderzoekt ‘identiteit(en)’ met hierbij centraal popcultuur en de queercommunity. De gekste creaties in design en uitdagende performances zetten je aan het denken. Verrassing en confrontatie is onvermijdelijk.


Wij zijn LIONSTORM, we ontwikkelen verschillend werk van fotografie tot muziek, altijd vanuit het uitgangspunt ruimte te creëren voor identiteiten waar nog weinig ruimte voor is.

In ons werk worden we geïnspireerd door andere makers die bestaande regels overboord gooien om ruimte voor het nog onbekende te maken. Onze laatste single WTJMDZ (Wacht Tot Je M’n Dick Ziet) is een ode aan het claimen van ruimte in de samenleving. De stem die we hierin ontwikkelen is o.a. gevoed door de makers die ons inspireren. We hebben naast het nummer drie ‘Wacht Tot Je M’n Dick Ziet’-broeken ontworpen, waarin we het ontwerp hebben geïnspireerd op één zo’n inspiratiebron.


LIONSTORM en inspiratiebron Simon(e) van Saarloos

“Lately, I’ve been thinking a lot from the butthole perspective. The vulnerability of the body should be at the center of the (revolutionary) struggle.”

Simon(e) lijkt de wereld om zich heen altijd te blijven ontdekken. Wat wij belangrijk vinden is om net als Simon(e)’s werk, de wereld om ons heen te blijven bevragen. Waarom sta ik niet stil bij waar ik aan gewend ben? Waarom ben ik daaraan gewend? Simon(e)’s theorie over de anus en het centraliseren ervan deed ons op die manier stilstaan bij iets wat we voor waar aangenomen hadden. We vinden het belangrijk niet te verzanden in één theorie en open te blijven staan om onze eigen theorieën weer overboord te gooien.


Deze digitale route is gemaakt in samenwerking met festival Read My World en Paquet Nederland.

Credits

Concept, regie en stem:  Simon(e) van Saarloos 
Video:  Simon(e) van Saarloos 
Text:  LIONSTORM 
  • 18+

Share this page