2. Akwasi

Live @ Read My World Festival

Het Imaginaire Eiland
Op 10 oktober stond Akwasi in het programma van Read My World festival. Van zijn live optreden werd een opname gemaakt. Deze kan je dit weekend op Het Imaginaire Eiland beluisteren.

Dit item is onderdeel van digitale route Akwasi op Het Imaginaire Eiland.

Akwasi is een verhalenverteller. Of hij dat nu doet in een rap, gedicht of televisieprogramma: hij wil inspireren, fascineren en prikkelen. Akwasi en Oerol gaan ver terug. Al in 2012 speelde hij een voorstelling in Het Atelier en is sindsdien een welkome gast.

"Iedereen die strijdt, strijdt op zijn eigen manier. Sommigen doen dit echter op de meest kwetsbare wijze: voor de camera, in het zicht van heel het land. Voor dit luid en duidelijk uitspreken – unapologetic aanwezig zijn – is moed nodig. De moed om onrecht in de ogen te kijken, om jezelf en je “veilige” leven op het spel te zetten, om daar waar het meeste ongemak zit aanwezig te zijn en de moed om je uit te spreken en je lichamelijkheid en stem als middel voor verandering te gebruiken. En ook: de moed om alle lelijkheid die over je heen komt, wanneer je je uitspreekt, te dragen."
- Read My World Festival

Internationaal Literatuurfestival Read My World concentreert zich op literatuur in al haar verschijningsvormen. Read My World werpt jaarlijks een nieuwe en actuele blik op een gebied in de wereld, van binnenuit, via de literatuur.

Op 10 oktober stond Akwasi in het programma van Read My World festival. Van zijn live optreden werd een opname gemaakt. Deze kan je dit weekend op Het Imaginaire Eiland beluisteren.

Deze digitale route is gemaakt in samenwerking met festival Read My World en Paquet Nederland.

Credits

Concept:  Akwasi 
Text:  Akwasi 
Performance:  Akwasi 
Thanks to:  Read My World Festival 
In samenwerking met:  Paquet Nederland 

    Share this page